SepetALIŞVERİŞ SEPETİM
Sepetinizde ürün yok

 

BLOG
Yayın Tarihi : 28.02.2023 11:11 | Güncellenme Tarihi : 05.09.2023 11:14 | Videolar
Araç Yıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Araç sahipleri araç satın alma süreçlerinde performans kadar dış görünüme de önem veriyor. Bu da estetik olarak aracınızın ne kadar güzel görünmesi gerektiğini gösteriyor. Aracınızı sık sık ve doğru ürünlerle yıkatmanız hem güzel bir görüntü hem de boyanın daha parlak cazibeli görünmesini sağlayacaktır.

Aracınızı kendiniz yıkıyor veya bir oto yıkama merkezinde yıkatıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri kullandığınız temizlik maddelerinin kaliteli ve güvenilir olmasıdır. Sert fırçalar yerine her aksama özel fırçalar ve içeriği bilinmeyen kimyasallar yerine kaliteli malzeme kullanmak bu süreçte önem kazanıyor. Bu sayede daha hızlı ve doğru sonuçlar ile boş harcanan zamanınızdan ve paranızdan tasarruf edebilirsiniz. Araba nasıl doğru bir şekilde yıkanır diye düşünüyorsanız başından sonuna tüm yıkama tekniklerini sizin için yazımızda paylaşacağız.

Araba yıkarken nelere dikkat edilmelidir?

Arabanızı düzenli bir şekilde yıkayarak daha sonradan size masraf açacak zorlu ve inatçı lekeleri önleyerek maliyetli bakımları ortadan kaldırabilirsiniz. Göz kamaştırıcı ve temiz bir araba yıkama işlemini dikkatlice yapmalısınız. İşte

arabanızı yıkarken dikkat etmeniz gerekenler.

 

Başlangıç Aşaması; 

  • Aracınızı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir alanda yıkamanız sağlıklı olacaktır. Çünkü güneş ışığı yıkama sırasında yüzeyi daha hızlı kurutarak aracınızın üzerinde lekelenmelere neden olabilir.

  • Ön cam sileceklerini kaldırmanız cam temizliği için daha rahat bir çalışma imkanı sunar.

  • Aracınızı yıkama işlemi için ihtiyacınız olan malzemelere ulaşabileceğiniz bir noktaya yerleştirin. Köpük yapıcı ve püskürtücü başlıklı şişe, yıkama kovası, yıkama ekipmanları ve basınçlı yıkama makinesi gibi aracınızı daha iyi yıkamanız sağlayacak malzemelerinize yakın olmanız işinizi kolaylaştırabilir.

  • Temizlik için gerekli olan ön yıkama köpüğü, Araç şampuanı, (MENZERNA MZ Wash PH/Nötr Konsatre Araç Yıkama Şampuanı), yıkama kovası, Araç yıkama Eldiveni (Q²M Smoothie Mikrofiber Araç Yıkama Eldiveni), mikrofiber kurulama havlusu ve silme bezlerini önceden hazırlamanız faydalı olacaktır.

  • Lastiklerinizi temizlemek için Lastik Parlatıcı Uygulama Aparatları,Lastik Davlumbaz Temizlik Fırçaları, Lastik Kauçuk Temizleyicileri ve Mikrofiber Jant Fırçaları işinize yarayabilir.

  • Bir yıkama, biri de durulama için toplamda 2 kovaya sahip olmanızda yarar var. Kovaların birinde PH Nötr yıkama şampuanınız ve diğerinde duru su olmalıdır.

  • Yıkama kovalarına ekleyeceğiniz Araç Yıkama Şampuanı ve Ön Yıkama Köpüğü Nötr PH ve aşındırıcı içermediğine dikkat etmelisiniz.Bu sayede boyanıza zarar vermeden yıkama yapabileceksiniz.

 

Yıkama Aşaması;

  • Yüzeydeki kirleri gevşetmek ve yumuşatmak için ilk olarak aracın tüm yüzeyine köpük yapıcı şişe yada makine yardımıyla ön yıkama köpüğü tutmalısınız. Ardından yüzeye temas etmeden bol su ile yüzeyi durulamalısınız bu sayede araç üzerindeki yüksek oranda kir katmanı ve yol kirleri yüezyden arınacaktır.

  • Boya yüzeyine zarar veren kuş pisliği ve böcek kalıntıları gibi lekeleri giderirken sinek böcek Temizleyici GYEON (Q²M Bug&Grime) kullanabilirsiniz. Bu lekeleri sertçe ovalamak yerine özel sıvılarını uygulayarak biraz bekledikten sonra bol su ile duralayabilirsiniz.

  • En kirli kısımlar tekerlekler olduğu için yıkama işlemine tekerleklerden başlamanızı öneririz.

  • Yıkama işleminin ilk aşaması bittikten sonra yıkama kovanıza yada SGCB Foam Lance Köpük Yapıcı şişenizi PH nötr cilalı şampuan koyarak tüm yüzeye uygulayabilirsiniz.Bu aşamada kaliteli mikrofiber yıkama eldiveni yada yıkama süngeri kullanmanızı öneririz.

  • Mikrofiber Araç Yıkama Eldivenini, sık sık durulayarak içinde birikmiş kum ve toz parçacıklarından arındırın. Aksi takdirde topaklanmış kirleri araç yüzeyine tekrar sürerek boyaya zarar verebilirsiniz. 

  • Yüzeyi temizlerken minumum temas etmeye ve çok baskı yapmamaya özen gösterin.

  • Aracınızı bol su ile durulayın, kalan suların yüzeyde kendiliğinden kurumasını beklemeden bez ile kurulama işlemine başlayın.

  • Kurulama havlusu ile yüzeydeki su kalıntılarını sildikten sonra araç yüzeyinde kireç oluşmaması ve daha fazla kayganlık/ parlaklık vermek için Quick Detailer (yüzey detaylandırıcı) kullanabilirsiniz.

  • Tazyik seviyesini mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışın. Araç ile aranızda minumum 30 cm mesafe bırakın.Aksi takdirde yüzey kusurlarına sebep olabilirsiniz.

 

 

 

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et
Whatsapp